Hjem Nyheter Sveitsisk by feiret våren inn med å brenne en transdukke på bålet

Sveitsisk by feiret våren inn med å brenne en transdukke på bålet

4

SVEITS En kjønnsløs halmdukke brant i byen Bassersdorf i en gammel vår-seremoni. Byens politiske lederskap ville bare være «inkluderende og fremtidsrettet», men har nå blitt anmeldt for «hatkriminalitet».

Hvert år i begynnelsen av april setter innbyggerne i den sveitsiske byen Basserdorf fyr på en halmdukke for å hilse våren velkommen. Vanligvis forestiller halmdukken – som kalles for «Böögg» – en snømann eller noe som representerer vinteren, men i blant har man også brent halmdukker som ligner politiske ledere som er upopulære.

Dette året var man derimot noe mer kreativ og skapte en «mangfolds-böögg» iført regnbuetrøye, rødt slips og utrustet med både et mannlig kjønnsorgan og ett par bryster. For at «mangfolds-bööggen» skulle være enda mer «inkluderende» var også halve hodet dekket med langt lyst hår, mens den andre halvdelen hadde kort krøllete svart hår, skriver homolobby-nettsiden lgbtqnation.com.

Til mediet Zuri Today har byens seremonimester Christian Weiss fortalt at ingen forsto hva som pågikk, før de voksende flammene fikk dukkens kjole til å blafre opp og avslørte «bööggens» penis.

– På Facebook kan man for tiden velge kjønn fra et stort antall valgmuligheter. Det var samme sak med vår «Böögg» dette året, den hadde ulike trekk og det fantes noe for alle, forteller Weiss.

Weiss forteller videre at man kom på ideen med en «mangfolds-böögg» før årets seremoni da man ville ha noe som «gjenspeilet samtiden», men at noe koblet til Ukraina eller covid skulle føles for trist. Å brenne en transdukke ble ansett i vurderingen som «glatt og morsomt», forteller Weiss.

Flesteparten av Basserdorfene skal ha godtatt årets halmdukke, men en 82-årig mann i byen ble voldsomt opprørt og dro til politiet for å anmelde hendelsen som en «hatkriminalitet». Mannen har kalt seremonien for «umenneskelig» og anklager organisørerne for «transdiskriminering» og «stigmatisering av en forfulgt minoritet».

Weiss har avvist anklagelsene som «uhemmet narsisistisk overfølsomhet og patologisk humormangel» mens byens borgermester Doris Meier har bedt dypt på sine kne om forlatelse til alle som er «såret» av halmdukken, men forklart at den «har skapt ulike reaksjoner hos forskjellige mennesker i dette følsomme emnet».

I skrivende stund har byens påtalemyndighet fremdeles ikke valgt å gå videre med den 82-åringe mannens politianmeldelse.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Stian
Stian
7 måneder siden

Haha,»ville bare være inkluderende og fremtidsrettet». Dødsbra.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
7 måneder siden

De alltid så hårsåre og krenkte vesener med adamseple og påklint leppestift griner om, ikke bare likestilling, men at hele verden skal hylle dem og sette dem i høyeste fokus. Nå da de har blitt inkludert og satt i fokus griner dem om en inkluderende bålbrenning. Er det mindre «hatkriminalitet» å brenne en heterofil halmdukke?

J.H
J.H
7 måneder siden

Bra tradisjon dette.

Holger
Holger
7 måneder siden

Herlig.