Hjem Nyheter Norden Svenskene er redde for å gå ut alene

Svenskene er redde for å gå ut alene

SVERIGE Stadig flere svensker er redde for å gå ut alene, viser tall fra svenske folkehelsemyndigheter.

redd

Både menn og kvinner er redde for å gå ut alene i Sverige viser tall fra viser den svenske folkehelsemyndighetene. I Skåne sier nesten halvparten av kvinnene at de ikke føler seg trygge lenger, også nasjonalt er andelen svært høy.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot flere voldtekter i Malmö

Hele 41 prosent av kvinnene i Skåne (som inkluderer Malmö) sier at de ikke tør å gå ut alene lenger. Årsaken er at de er redde for å bli voldtatt. Nye tall fra folkehelsemyndighetene for årene 2013–2016 viser at hundretusener av svensker er livredde i hele Sverige. Nasjonalt er svimlende 35 prosent av kvinnene i Sverige redd for å gå ut alene.

26 prosent av Skåne sin befolkning sier at de ikke tør å gå ut alene. Blant kvinner er det på hele 41 prosent og blant menn er det 11 prosent.

– Det vi har en tendens til å fremheve er frykten for å bli utsatt for et seksuelt overgrep. Den er større hos kvinner enn hos menn, sier Anita Heber, en forsker innen kriminologi ved Universitetet i Stockholm, til den svenske statskanalen SVT.

For menn er det sannsynligheten for å havne i en urettferdig slåsskamp som skremmer mest.

refugeeswelcomeDet er derfor nesten ufattelig at det er så mange kvinner, som gjennom sitt engasjement for å importere “flyktninger” og potensielle voldtektsmenn til landet, er aktive pådrivere for å miste det trygge samfunnet vi en gang hadde. De som er litt eldre husker kanskje godt den tiden hvor en voldtekt var førstesidestoff i alle aviser.

129 000 personer oppga til Nationella trygghetsundersökningen (NTU) at de hadde blitt utsatt for seksualforbrytelser i løpet av 2015. Offisielt ble 18 100 seksualforbrytelser anmeldt til politiet. 5 920 av disse var voldtekter. Det er derfor ikke en irrasjonell frykt som gjør at svenske kvinner ikke lenger tør å gå ut alene.

Kilde:
The Swedes are afraid to go out alone
Våldtäkt och sexualbrott