Hjem Nyheter Tusenvis flykter fra Russland – over 8000 til Finland

Tusenvis flykter fra Russland – over 8000 til Finland

2

UKRAINAKONFLIKTEN Tusenvis av mennesker er rapportert å flykte fra Russland etter at Putin ga ordre om ytterligere mobilisering for krigen.

Grensen mellom Finland og Russland. Foto: Arto Häkkilä, (CC BY-SA 4.0).

Onsdag kunngjorde Russlands president Vladimir Putin at ytterligere 300 000 reservister vil bli mobilisert for å delta i den «spesielle militæroperasjonen» i Ukraina.

Kort tid etter kunngjøringen begynte vestlige medier å rapportere om en masseflukt fra Russland, hvor det blant annet ble sagt at flybilletter ut av landet var utsolgt.

Britiske BBC viste lørdag til data fra det russiske internettselskapet Yandex, som viste åtte kilometer lange trafikkøer ved den russiske grensen til Georgia. En lignende masseflukt til Armenia er rapportert.

Ifølge medieoppslag skyldes dette at mange russere ikke vil risikere å bli sendt til den ukrainske krigsfronten.

Kremls talsmann, Dmitrij Peskov, avviser imidlertid rapporteringen om en masseflukt som noe «overdrevet».

Finland: Over 8000 russere på en dag

Den finske grensevakten har bekreftet at russere også flykter til Finland. Bare på lørdag krysset 7662 russiske statsborgere landegrensen, ifølge Finland. Samtidig som over 700 russere kom til landet på andre måter.

Den finske regjeringen har nå varslet at de snart vil innføre strengere innreiseregler for russiske statsborgere.

Selv de baltiske land, Estland, Latvia og Litauen, har innført innreiseforbud for de fleste russere. Landene gjør imidlertid få unntak, hvor det for eksempel foreligger «humanitære grunner».

Rykter om utreiseforbud for russiske menn

Ifølge ubekreftede opplysninger til den «russiske eksilavisen» Meduza vil Russland om kort tid innføre et utreiseforbud for russiske menn i stridsdyktig alder. Noe det hevdes vil bli innført den 28. september etter at de russiske utbryterrepublikkene har hatt sine folkeavstemninger.

Hvis dette blir innført, vil russiske menn måtte ha tillatelse fra militæret for å forlate landet, ifølge avisen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Straight Pride
Straight Pride
2 måneder siden

Disse flyktningene er IKKE våre allierte og har null interesse i sunt folkefellesskap eller Nordiske tradisjonelle verdier, hverken her i vest eller i Russland, vi burde derfor dytte dem østover igjen slik at Putin kan ta seg av dem.

Roger M
Roger M
1 måned siden

Det er vel Russlands siste Pride-parade. Sikkert ikke noe de vil savne.