Hjem Nyheter Voldsomme opptøyer etter koranbrenningen i Malmö

Voldsomme opptøyer etter koranbrenningen i Malmö

1

SVERIGE Voldsomme opptøyer brøt ut i Malmö etter at medlemmer av det danske partiet Stram Kurs brente koranen i den innvandreretette ghettoen Rosengård.

Rosengårds innbyggere brenner opp Malmö. Foto: Twitter.

Etter at medlemmer av det danske partiet Stram Kurs på fredag brente koranen i det innvandrertette Rosengård har voldsomme opptøyer brutt ut.

Fredag kveld var flere hundre personer samlet i Rosengård og langs med Amiralsgatan for å «protestere» mot koranskjendingen. Omkring 300 personer blokkerte Amiralsgatan, hvor man hadde begynt å sette fyr på bildekk og alt slags søppel midt i gaten. Også fyrverkerier, bengaler og kinaputter ble avfyrt og kastet i løpet av kvelden.

Urostifterne kastet brostein mot politi og redningstjenester som ankom stedet. Videre har mange biler dessuten blitt satt fyr på, både utendørs og i en underjordisk garasje. Ifølge opplysninger tok en imam seg til området i løpet av kvelden for å forsøke å roe ned stemningen.

— Et sted mellom 10-20 personer er frihetsberøvet, det handler både om personer i varetekt eller at man er pågrepet, mistenkt for lovbrudd, sier Thomas Söderberg, vakthavende befal ved politiet i Sør til SVT Nyheter.

Politiet konstaterer at opptøyene skal ha roet seg rundt klokken tre i natt og at beboere og kommuneansatte begynte å rydde opp i området rundt klokken fire i morges. Se en video fra fredagens opptøyer i Malmö nedenfor:

Les også:
Koranbrenning ble gjennomført i Malmö til tross for at politiet hadde nektet tillatelse

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
1 år siden

Det skulle stått sinna svensker der og på bakken blødende invasjonsstyrker fra ørkenen.