Hjem Nyheter Europa Zelensky-kritisk amerikaner mystisk forsvunnet i Ukraina

Zelensky-kritisk amerikaner mystisk forsvunnet i Ukraina

1

UKRAINA Den chilensk-amerikanske Youtuberen Gonzalo Lira har vært sporløst forsvunnet i østre Ukraina siden langfredag. Gonzalo befant seg i Kharkiv hvor han rapporterte en helt annen side av krigen enn vestlig media, samtidig som han kritiserte Kiev-regimet.

Gonzalo Lira. Skjermbilde: Youtube.

Det var den 15. april som all kommunikasjon med den chilensk-amerikanske bloggeren og Youtuberen Gonzalo Lira, tidligere også kjent som «Coach Red Pill», opphørte.

Siden da har ingen av hans kontakter i og utenfor Ukraina fått livstegn fra ham, og han har ikke oppdatert sine sosiale medier. Lira befant seg i Kiev ved utbruddet av krigen og reiste så til Kharkiv hvor han postet oppdateringer om krigen og uttalte seg kritisk om jøden Volodomyr Zelenskys regime.

På søndag skulle han delta i det tidligere britiske parlamentsmedlemmet George Galloways radioprogram Mother of All Talk Shows (MOATS), men dukket aldri opp.

Like før forsvinningen publiserte The Daily Beast en lang artikkel om Lira hvor han beskrives som sexist og «ubetalt Putin-troll», samtidig som det antydes hvor han befant seg og at ukrainske myndigheter var kontaktet angående hans bevegelser.

Den chilenske ambassaden i Polen, som tar hånd om landets diplomatiske forbindelser med Ukraina, kjenner til Liras forsvinning og sier at de undersøker saken.

«Hvis dere ikke hører fra meg i løpet av 12 timer …»

Tidligere har Lira hevdet at det ukrainske regimet har vært veldig misfornøyd med hans rapportering fra krigen og at den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU ved to tilfeller har forsøkt å bortføre ham.

Fra Kharkiv har han blant annet hevdet at paramilitære grupper under den ukrainske arméen krever store pengesummer i bestikkelser av alle sivile som vil forlate den omringede byen, og at de raner alle som ikke kan betale.

I slutten av mars listet Lira opp en rekke Kiev-kritiske personer som har blitt drept eller bortført siden krigen startet og oppfordret alle til å google deres navn for å «lære sannheten om Zelensky-regimet».

Innlegget ble avsluttet med en oppfordring til å komplettere listen med hans eget navn om det ikke høres fra ham i løpet av tolv timer.

Liras siste innlegg på sosiale medier ble posten den 15. april.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
9 måneder siden

Bandittregimet i Kyiv har fått verdens sympati, og jøden Zelensky, med dyktige skuespillerfakter, har blitt en TV-helt, med tilgang til Vestens nasjonalforsamlinger, der vettløse høns og kyllinger vagler seg i frykt og klapper hemningsløst for denne åpenbart ruspåvirkede men dyktige klovnen. Og «naziene» i Azovbrigaden dreper russere og ukrainere uten hensyn, skyter krigsfanger i knærne og mishandler dem før de skytes, binder kvinner og menn til lyktestolper, der de plages og bankes opp.. Hva skyldes all denne brutaliteten, kan man spørre seg? Er hatet så sterkt? Og – selvsagt begår også russerne overgrep, slik krig ofte blir mellom «broderfolk».