Hjem Dagens video Dagens video: Gulag-arkipelet

Dagens video: Gulag-arkipelet

2

VIDEO Frihetskamp presenterer dagens video.

Dagens video er en dokumentar av Jean Crèpu og Nicolas Miletitch, og har den engelske tittelen «Secret History: The Gulag Archipelago».

Aleksandr Isajevitsj Solzhenitsyn (1918 – 2008) var en russisk forfatter og historiker. Han gjorde verden oppmerksom på kommunistenes slave- og konsentrasjonsleirer, kalt Gulag, gjennom sine verdensberømte bøker En dag i Ivan Denisovitsj’ liv og Gulag-arkipelet.

Gulag-arkipelet 1918-1956 er en bokserie på 7 bind og ble skrevet i Sovjetunionen i all hemmelighet. Boken ble ferdig 22. desember 1967 og ble første gang utgitt i Paris, desember 1973. Boken ble senere pensum i russiske skoler.

Dokumentaren beretter om Solzhenitsyn sitt mesterverk Gulag-arkipelet, det grusomme kommunistiske regimet, vitnesbyrd fra overlevere, samt Solzjenitsyn sin egen 10 år lange erfaring som fange i kommunistenes Gulag.

Frihetskamp vil daglig presentere en utvalgt video. Vi gjør oppmerksom på at alt av innhold i de ulike videoer ikke nødvendigvis samsvarer med redaksjonens synspunkter.

Se dagens video:

Les også:
Hemmeligheten bak kommunismen
Dagens video: Aleksandr Solzhenitsyn om bolsjevismen
Dagens video: Kolyma – Soviets verste siberske gulag
Tsjekaen etableres
Kommunismens ukjente massemord

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Heimdal
1 år siden

Hvordan det jødiske bolsjevistiske Sovjetregimet holdt på mot folk blir fremdeles holdt godt skjult for omverdenen. Historier fylt med et hav av tårer, sorg og fordømmelser er kun forbeholdt «de slemme tyskerne» i ordinære medier. Bolsjeviklederne ble også finansiert av styrtrike jøder i vestlige land, som f.eks bestefaren til den svenske journalisten Robert Aschberg, kjent fra «trolljägarna», Olof Aschberg, som var bankentreprenør i Sverige).

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

God video