Hjem Nyheter Den islandske kirken fremstilte Jesus som transvestitt – ville «hylle mangfoldet»

Den islandske kirken fremstilte Jesus som transvestitt – ville «hylle mangfoldet»

KULTURMARXISME I en søndagsskoleannonse, rettet mot barn, fremstilte den islandske statskirken Jesus som transvestitt. Annonsen skapte sterke reaksjoner, og kirken måtte ta bort bildet og be om unnskyldning.

Den islandske kirken fremstilte Jesus som transvestitt for å «hylle mangfoldet». Skjermbilde: Youtube.

Den islandske statskirken har med en søndagsskoleannonse, der Jesus latterliggjøres, skapt sterke reaksjoner. I en tegning ble Jesus fremvist som transvestitt, noe som av kirken ble forklart som en måte å «hylle mangfoldet» på.

En sminket Jesus, utstyrt med helskjegg og kvinnebryst, kunne på bildet ses danse rundt i kjole og sandaler under en regnbue – som er LHBTP-bevgelsens symbol for seksuelt «mangfold». Ved siden av Jesus ble det vist en samling av verdigrunnlagskorrekte barn i akkurat nok blandede hudfarger.

Annonsen ble publisert på kirkens Facebook-side der visse syntes motivet var inkluderende og moderne, mens andre reagerte sterkt og anså at kirken hadde sveket kristendommens ideal.

Pétur Georg Markan, kirkens informationssjef, uttalte at «kirken mener at det er positivt og naturlig for Jesus å vise seg for mennesker i alle mulige former. På den måten hyller kirken mangfold.»

Etter att annonsen ble plukket bort gikk kirken ut med en unnskyldning: «Nasjonalkirkens forsamling 2020 beklager at bildet av Jesus i en søndagsskoleannonse har såret folk. Målet var å fremheve mangfold, ikke å gjøre folk vondt eller å sjokkere dem.»

Lára Garðarsdóttir, som har laget illustrasjonen av Jesus er også forfatter. Hun har skrevet den flyktningsvermende barneboken «Bear with me» der en isbjørnmor må flykte med sine unger og der de utmattede etter en farlig svømmetur over havet støter på vanskeligheter i sitt nye hjemland.

Garðarsdóttir ville med boken vise barn fra 3-7 år hvor viktig det er å uten fordommer hjelpe «flyktninger» med å komme til rette i sine nye land.

Les også:
– Jeg er en dragqueen med Downs syndrom
Harry Benjamin – jøden som innførte «kjønnskorrigering»