Hjem Nyheter Europa En tiendedel av Latvias parlament kastes ut

En tiendedel av Latvias parlament kastes ut

1

LATVIA Folkestyret i Latvia tar et steg tilbake da 9 av 100 parlamentsmedlemmer kastes ut fra forsamlingen for at de er uvaksinerte.

Foto: SaeimaCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons
Uvaksinerte utestenges fra demokratiet i Latvia.

Et parlamentsforslag om å bannlyse parlamentsmedlemmer fra den lovgivende forsamlingen har blitt vedtatt i Latvia, med 62 av 100 stemmer. Brodden rettes mot 9 parlamentsmedlemmer som ikke har vaksinert seg, og som nå vil forbys å stemme og debattere – til tross for at de har blitt stemt inn for å representere en del av befolkningen.

Grunnen er ifølge Janis Rancans, som tok initiativ til forslaget, at parlamentet vil skape «tillit» hos befolkningen om at regjeringen fører en «ansvarsfull» koronapolitikk. Av en befolkning på 1,9 millioner har 235 765 personer en gang blitt smittet av covid-19, samtidig som kun 3 646 personers død på noen måte kan kobles til viruset.

Hvorvidt de utkastede parlamentsmedlemmene nå kommer til å vaksinere seg for å atter få tillatelse til å representere sine velgere er uklart. Det er heller ikke kjent hva velgerne som nå nå mister sin stemme i forsamlingen mener om saken.

Det bisarre forslaget handler ikke bare om avstemninger og debatter på plass i parlamentet, men ifølge AP News også møter som holdes over internett. Hvorvidt vaksineentusiastene tror at covid-19 kan smitte over internett er uklart. Forbudet mot uvaksinerte parlamentsmedlemmer skal gjelde frem til midten av 2022.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Harald Feide
Harald Feide
10 måneder siden

Det har nådd et punkt hvor hele dette hysteriet har blitt til et kult, hvor de som er skeptiske blir demonisert og angrepet. Disse folka bryr seg ikke om fakta og forskning som peker i mot deres dogma; de bare fortsetter med deres propaganda helt til alle har akseptert vaksinen.