Hjem Nyheter Hizbollah svarer på angrep mot Hamas-ledere i Beirut

Hizbollah svarer på angrep mot Hamas-ledere i Beirut

HIZBOLLAH Tidligere denne uken gjennomførte IS et bombeangrep i Libanons hovedstad Beirut der en høytstående Hamas-leder døde. Hizbollah identifiserer imidlertid Israel som parten bak angrepet og svarte med over 60 raketter i det de sier var «et første svar» på angrepet.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. Khamenei.ir, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Etter angrepet som drepte Hamas-leder Saleh al-Arouri tidligere denne uken, lovet Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, at Israel skal betale for angrepet. Den islamistiske terrorsekten IS har offisielt tatt på seg ansvaret for angrepet, som drepte minst 43 mennesker og skadet mer enn 200 mennesker.

Den libanesiske militsgruppen har kunngjort at de har avfyrt 62 raketter mot en israelsk militærbase som et «første svar» på det de mener er et proxy-angrep fra de sionistiske okkupasjonsstyrkene. I et klipp på Almanar kan man se raketter treffe Mount Merons kontrollbase for lufttrafikk, som ligger på den høyeste toppen i det nordlige okkuperte Palestina.

I en uttalelse fra Hizbollah forklarers det videre at angrepet bare er en begynnelse:

Som en del av den første responsen på det kriminelle attentatet på den store lederen Saleh al-Arouri, avfyrte Hizbollah 62 forskjellige missiler mot Merons kontrollbase for lufttrafikk.

Nasrallah advarte Israel mot å ekspandere fiendtlighetene mot Libanon, i en TV-tale, og sa at det ikke finnes «noe tak og ingen regler» hvis de sionistiske okkupasjonsstyrkene velger å gå til krig mot sin nordlige nabo.