Hjem Nyheter Høyesterettshøring over palestinsk mann som ble sodomisert og torturert av CIA får...

Høyesterettshøring over palestinsk mann som ble sodomisert og torturert av CIA får Biden-administrasjonen til å skjelve

2

USA Den amerikanske regjeringen befinner seg i en desperat kamp for å hindre at bestialske torturmetoder benyttet av CIA skal bli offentligjort.

 

Etter å ha fått saken sin trenert i føderale domstoler i årevis kan Abu Zubaydah endelig få muligheten til å fortelle historien sin.

USAs høyesterett behandler for øyeblikket saken «United States v. Abu Zubaydah», som har å gjøre med for det meste kjente detaljer vedrørende en palestinsk mann som ble tatt til fange i Pakistan av CIA og torturert på barbarisk vis.

I 2002 ble Zubaydah, en veteran som tidligere kjempet mot sovjeterne i Afghanistan, skutt og overgitt til CIA. Han ble trolig transportert til CIAs «black sites» (hemmelige irregulære fengsler), henvist til i daglig tale som «fangehull» i Polen, Thailand og andre land, hvor han ble utsatt for menneskerettighetsforbrytelser.

Zubaydah, som CIA har innrømmet ikke hadde noen rolle i al-Qaida, har blitt internert i et hemmelig anlegg i Interneringsleiren på Guantánamo bay. Den føderale regjeringen har innrømmet at de ikke kan straffeforfølge mannen for noen forbrytelser, men likevel har han blitt holdt avsperret fra resten av verden (med unntak av advokatene hans) som en «fiendtlig stridende», hvilket mange mistenker har å gjøre med frykt for at historien hans skal bli offentlig kjent.

Ifølge et dokument vist til høyesteretten så ble Zubaydah utsatt for vanntortur minst 83 separate ganger i løpet av én måned, fikk hodet sitt slengt inn i veggen flere ganger og ble nektet søvn i 11 dager sammenhengende.

I tillegg ble han avkledd og hengt fra kroker og sperret inne i en boks i flere timer. Den urovekkende metoden som involverer «rektal hydrering» der fanger de facto blir sodomisert ble også brukt.

I en Senatsetterforskning fra 2014 vedrørende metoden ble det avslørt at CIA-torturistene brukte «rektal fôring» – hvilket eksperter har fastslått ikke har noen medisinsk eller fysiologisk nytteverdi – som en prosedyre for å voldta menn på sadistisk vis ved å male opp mat fra lunsjbrett og tvinge den opp gjennom endetarmen.

Zubaydah mistet sitt venstre øye og ble påført hjerneskade i løpet av brutaliseringen han ble utsatt for av CIA.

Zubaydahs advokater har i årevis kjempet mot regjeringen for å få stevnet og pålegge to CIA-psykologer som utviklet torturprogrammet til å vitne. Psykologene, James Elmar Mitchell og John «Bruce» Jessen, har så langt klart å bruke regelen om «statshemmeligheter» til å holde grusomhetene de var ansvarlige for unna offentligheten. De to mennene ble betalt over 80 millioner amerikanske dollar for å utvikle eksperimentelle torturteknikker ment til å tvinge fanger til å «samarbeide».

Mens CIAs nettverk av torturfangekjellere, inkludert det polske anlegget der Zubaydah sier han ble mishandlet, har blitt anerkjent i rettssaker i Europa og av Polens egen regjering, kjemper Biden-administrasjonen med nebb og klør for å forhindre at Mitchell og Jessen skal bli tvunget til å vitne under ed.

I et øyeblikk som sjokkerte Biden-administrasjonens advokater i løpet av en høring forrige uke spurte tre høyesterettsdommere om Zubaydah ville være i stand til å vitne om torturen. Offerets advokater uttalte at klienten deres holdes incommunicado i USAs interneringsleir på Cuba og ikke hadde tillatelse til dette. Advokatene som representerte den amerikanske regjeringen hadde ikke noen ordentlig respons til hvorfor Zubaydah ikke kunne vitne og lovte å ha et svar på en senere dato.

Mens den urovekkende informasjonen vedrørende CIAs torturprogram er offentlig kjent, er det sannsynlig at det fulle omfanget av brutaliteten er en nøye bevoktet hemmelighet.

Hvis den amerikanske høyesteretten dømmer mot statens hemmelighetsdoktriner og tvinger CIA til å oppgi privilegerte dokumenter vedrørende torturprogrammet, så ville dette belyse informasjon som ville la vår verden se USA i et helt nytt lys.

Zubaydahs vitneforklaring kunne også bli ekstremt viktig. Så langt har han bare vært i stand til å gi urovekkende tegninger av hva han ble utsatt for og bevitnet til sitt juridiske team, hvilket har blitt brukt i løpet av rettsprossedyrene, slik som det under:

/Eric Striker

Først publisert i National Justice.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Viktor
Viktor
8 måneder siden

Dette har likheter med bolsjevik-jødenes vanvittige torturmetoder mot russere og andre i tiden fra 1917 og framover. Men er det ufattelig? Nei, det er ikke det. USA er i dag styrt av bolsjevik-jødenes etterkommere.

DetModerneDemokratiErPillRottent
DetModerneDemokratiErPillRottent
Svar til  Viktor
8 måneder siden

Jødene finansierte både i Øst og Vest for å si det slik.
Derfor Hitler ble angrepet av 2 stormakter fra både øst og vest . . .
Begge angrepene kjøpt og betalt av jøder.

De Russiske soldatene ble lurt til å kjempe for å opprettholde sitt eget kommunist-slaveri . Amerikanerne fulgte som vanlig blindt ordre i det dem ble fortalt at dem kjempet mot djevelen.