Hjem Nyheter Israel anklages for falske Hamas-bevis i erobret sykehus

Israel anklages for falske Hamas-bevis i erobret sykehus

ISRAEL Onsdag kveld stormet israelske styrker al-Shifa-sykehuset i Gaza, som de hevder var et «kommandosenter for Hamas». Men bildene som sionistene nå sprer fra sykehuset som «bevis» har blitt sterkt stilt spørsmålstegn ved.

Bilde fra Gaza under luftangrep
Foto: Global Resistance News/Telegram

Tirsdag omringet israelske styrker al-Shifa-sykehuset, som er Gazas største medisinske anlegg. Overfor omverdenen rettferdiggjorde Israel nok en militær operasjon mot et sykehus ved å si at al-Shifa faktisk var et Hamas-kommandosenter, med tunnelsystemer og bunkere.

Ifølge flere vitnerapporter kjørte israelske stridsvogner inn på sykehusområdet natt til onsdag. Samtidig ropte israelske soldater «Ikke rør dere!» da sykehuset ble beskutt.

Den palestinske journalisten Khader Al-Zaanoun sier til BBC:

– Soldatene kastet en røykbombe som fikk folk til å kveles. Jeg så soldatene gå inn på kirurgisk avdeling, sa han før samtalen ble avbrutt med den britiske TV-kanalen.

Al-Zaanoun sier til CNN at seks stridsvogner og minst 100 soldater inntok sykehuset. I en uttalelse på X skrev IDF at det er en «målrettet presisjonsoperasjon mot et bestemt område» av sykehuset.

Israelerne har også publisert en video av soldater som heiser den sionistiske statens flagg på taket av sykehuset for å symbolisere erobringen.

Snart ble det også publisert bilder med «bevis» for at Hamas hadde brukt al-Shifa som kommandosenter – noe som den palestinske motstandsbevegelsen hadde avvist som «fortsatte løgner og billig propaganda som Israel bruker for å rettferdiggjøre sine forbrytelser med sikte på å ødelegge Gazas helsesektor». Men flere observatører har stilt spørsmål ved troverdigheten til bildene.

I stedet for å vise tunnelene og bunkerne som israelerne hevder Hamas har operert fra under sykehuset, har politikere i Tel Aviv spredt desinformasjon, blant annet i form av et videoklipp der et bunkersystem i Sverige blir utforsket av en YouTuber.

For eksempel hevder Likud-politiker Edy Cohen på X at klippet viser hvordan «våre soldater er inne i Hamas-tunneler». Innlegget er supplert med en faktaboks som forteller hva klippet viser i virkeligheten.

Ifølge The Guardian hevder IDF å ha funnet «våpen og annen terrorinfrastruktur» på sykehuset, og at «konkrete bevis for at Hamas-terrorister brukte al-Shifa-sykehuset som et terrorhovedkvarter» vil bli presentert på et «senere tidspunkt».