Hjem Nyheter Kristne blir forhindret fra å markere påsken i Israel

Kristne blir forhindret fra å markere påsken i Israel

ISRAEL Kristne blir forhindret av israelske myndigheter fra å besøke hellige steder knyttet til helgens påskefeiring i den ortodokse kirke. Dette blir sett på som en del av et mønster av redusert toleranse overfor andre religioner enn jødedommen.

Jesus Kristus på korset, dødsdømt av jøder.
Foto: Pixabay (CC0)

Kristne blir av israelske myndigheter forhindret fra å besøke viktige helligdommer og steder for den ortodokse påskefeiringen, som er denne helgen. Det gresk-ortodokse patriarkatet i Jerusalem mener at ingen innsats for konsensus hjelper, og «urimelige begrensninger» blir pålagt når det for eksempel gjelder tilgang til det hellige stedet hvor Jesus antas å være gravlagt.

Muligheten for å få den tillatelsen som normalt vil måtte søkes av kristne palestinere for å få tilgang til denne plassen, og som i seg selv anses som urimelig, er under høytiden nå suspendert. Dette er en del av den israelske regjeringens økende undertrykkelse av andre religioner enn jødedommen, og som rammer både kristne og muslimer, melder RT.

Helt siden Benjamin Netanyahu sin regjering tok over, har kristne i området slått alarm om voldelige angrep og økende undertrykkelse. Nylig kom det også frem at det israelske parlamentet vurderer å innføre en lov som effektivt forbyr kristen misjonering.