Hjem Nyheter Europa Lenin-statue reises i Tyskland til tross for massive protester

Lenin-statue reises i Tyskland til tross for massive protester

4

TYSKLAND En statue av marxist-diktatoren Vladimir Lenin planlegges å reises i tyske Gelsenkirchen, til tross for innbyggernes protester. Kommunestyrets beslutning om å stanse statuen ble opphevet av en domstol.

Vladimir Lenin, kommunistdiktator og en av marxistene bak det jødiske statskuppet i Russland i 1917, skal hedres med en statue i Tyskland.

En statue av den sovjetiske kommunist-diktatoren Vladimir Lenin skal til manges forargelse reises i Gelsenkirchen, Tyskland. Kommunestyret har med et vedtak forsøkt å stoppe den usmakelige statuen, skriver Samhällsnytt.

En lokal domstol rev imidlertid opp kommunestyrets vedtak og godkjente planene, noe som påklages til en høyere rettsinnstans.

Det er det venstreekstreme marxist-leninistiske partiet MLPD som planlegger å reise Lenin-statuen, grunnleggeren av det sovjetiske enparti-diktaturet og en av frontkjemperne for det jødisk-bolsjevikiske statskuppet som ble gjennomført i Russland i 1917.

Lenin-statuen sees av MLPD som en måte å motvirke den «tyske ekstreme høyrefløy». Etter den fremgangsrike dommen ble det kommentert at «Lenin ennå en gang har vunnet en stor seier».

Marco Buschmann, parlamentsmedlem for Tysklands Frie Demokratiske Parti (FDP), er bosatt i Gelsenkirchen. I et twitterinnlegg skriver han at «Lenin står for massemord og totalitarisme» og at det skulle være en skam for Gelsenkirchen om Lenin-monumentet oppføres der.

Øst-tyskland var i 40 år utsatt for brutal kommunistisk undertrykkelse og mange tyskere oppfatter det som støtende at en statue av en person som symboliserer kommunist-diktaturet skal oppføres i landet.

Tusenvis av Lenin-statuer har etter sovjetdiktaturets fall blitt revet ned i tidligere kommunist stater rundt om i Øst-Europa. I Ungarn valgte man i 2018 å reise en minnestatue over befrielsen fra den mangeårige kommunistiske undertrykkelsen.

Les også:
Kommunismens ukjente massemord
Tsjekaen etableres
Komintern stiftes
Hemmeligheten bak kommunismen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen
Espen
2 år siden

For å si det slik som vi til stadighet får høre selv av politi og andre venstreekstremister når vi deler ut politiske løpesedler: «Kan dere ikke forstå at folk blir provosert»

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Mange marxister har en enfoldig og naiv oppfatning om at Lenin representerte den ekte kommunismen, og at Stalin var en tyrann og et avvik. Men det var under Lenin at feks Tsjekaen ble opprettet for «statens sikkerhet», og som stod for minst 2 millioner drap, uten lov og dom, på politiske motstandere, gjerne kalt borgerskapet. Lenin-statuer var der overalt i USSR og Øststatene, mens alt som minnet og Hitler og det 3.riket ble fjernet i vest.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Helt ufattelig. Kommunismen har virkelig tatt over Tyskland igjen.

Sag av hodet og kast det i Nordsjøen!

Katrine
Katrine
2 år siden

Er det mulig..