Hjem Nyheter Riksrett mot jødisk minister som står bak rekordhøy innvandring

Riksrett mot jødisk minister som står bak rekordhøy innvandring

USA USAs sikkerhetsminister blir stilt for riksrett da det antas at han står bak den rekordhøye innvandringen til landet. Det er imidlertid ventet at den jødiske ministeren, som brukte holocaust som forsvar da han ble konfrontert, vil bli frikjent i Senatet der demokratene har flertall.

Jøden Alejandro Mayorkas. Foto: Flickr.com. (CC BY 2.0 DEED).

Representantenes hus i USA har nå stemt for å åpne riksrettssak mot den jødiske sikkerhetsministeren Alejandro Mayorkas. 214 stemte for og 213 stemte mot. Det er første gang på 150 år at en sittende statsråd stilles for riksrett.

Årsaken bak avstemningen er at innvandringen til USA, i løpet av Mayorkas tid som USAs sikkerhetsminister, har nådd rekordnivåer med tusenvis av rasefremmede som daglig krysser landets grense fra Mexico. De anklager Mayorkas for «bevisst og systematisk» å ha ledet invasjonen.

Den siktede ministeren har tidligere avvist kritikken ved å klage på at hans slektninger døde under det såkalte «holocaust». Før sin tid som minister var han også styremedlem i Hebrew Immigrant Society, en jødisk organisasjon som hjelper «flyktninger» med å etablere seg i USA og Europa.

Ifølge BBC har 6,3 millioner ulovlige innvandrere ankommet USA siden 2021. Riksrettssaken vil finne sted i Senatet, der medlemmene har den dømmende makt. Det er imidlertid ventet at Mayorkas vil bli frikjent for anklagene ettersom demokratene utgjør et flertall av senatorene.