Hjem Nyheter Norden Sverige: Ikke «hatprat» å mane til drap på svensker

Sverige: Ikke «hatprat» å mane til drap på svensker

14

SVERIGE Politiet i Lund mener at det ikke er «hets mot folkegruppe» å oppfordre til drap på svensker, avslører Samhällsnytt.

Jesse JCBUZ Conable / Bawan Said. Foto: Samhällsnytt.

I en video på en lukket Instagram-konto oppfordrer nigerianeren Jesse Conable til drap på svensker. Kontoen, med navnet «barasvarta», tillater kun ikke-hvite følgere.

Nigerianeren innleder filmen med å si at svarte skal «ta over» og bli «nummer én», og at de skal forslave hvite mennesker og behandle dem verre enn det svarte noen sinne har blitt. I slutten av filmen maner han ikke-hvite til å «kutte» svensker som «prater dritt» om dem og å skyte svensker som «prater dritt» om noen ikke-hvits familiemedlemmer.

Innlegget ble politianmeldt av sverigedemokraten Bawan Said, som ifølge en uttalelse til Samhällsnytt snakket med politiet på telefon i 17 minutter. Ifølge Said ville de ikke rubrisere uttalelsene som «hets mot folkegruppe», noe som svensker kan bli dømt for når de har kommet med betydelig mildere uttalelser.

– Dette er helt sykt faktisk. Jeg snakket 17 minutter med politiet. Hun visste ikke hvordan de skulle rubrisere hendelsen. På fulleste alvor, sier Said og fortsetter:

– «Men vent nå», svarte jeg da, «dette er jo veldig alvorlig det han har sagt». «Jeg er enig», sa hun. Deretter fortsatte hun med å igjen si at hun ikke riktig visste hva hun skulle rubrisere det som. Jeg ble sjokkert på fulleste alvor at vi ikke engang har noen rubrisering når jeg ringer til politiet.

Da Samhällsnytt kontaktet etterforskningsleder Paul Nilsson mente han at det ikke handler om «hets mot folkegruppe» da uttalelsen retter seg mot hvite mennesker:

– Normalt sett så kan man si at den hvite liksom ikke er noen minoritet. Så hadde det vært en minoritetsgruppe som hadde blitt utsatt for hets mot folkegruppe så hadde det vært lettere å skrive det. Men en majoritet da er det sjelden man kan bli utsatt for hets mot folkegruppe, sier Nilsson og fortsetter:

– Lovgivningen er slik. Praksis i lovgivningen er at det ikke blir hets mot folkegruppe av en majoritet som er folkegruppen. Det vender seg oftest for at man skal beskytte minoriteter. Så jeg kan forstå at de har hatt problemer med å rubrisere. Hadde det vært motsatt at artisten hetset mot noen minoritetsgruppe i samfunnet så hadde det blitt hets mot folkegruppe eller liknende.

Samhällsnytt spør da om loven er ensrettet:

– Ja det kan man. Den er til for å beskytte minoriteter. Et angrep kan det sikkert være. Et angrep mot en gruppe.

Nilsson mener dog at han har vansker med å se at en anmeldelse kan føre noe sted, da han anser at uttalelsen beskyttes av «kunstnerisk frihet».

– Man kommer også inn i den kunstneriske friheten, uten å ha sett nærmere på dette så skulle jeg bli rett så overrasket om man kommer frem til en fellende dom i en kunstnerisk opptreden. Det er en veldig stor frihet man har der.

Hvorvidt eksempelvis Dan Park kan forvente seg å i fremtiden bli beskyttet av «kunstnerisk frihet» er uklart.

Se filmen nedenfor:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
14 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Andreassen
Kim Andreassen
2 år siden

Herregud. Fy faen å absurd Sverige har blitt. Er det mulig?

Tony
Tony
Svar til  Kim Andreassen
2 år siden

Ikke bare svergie men Norge og flere land i vesten er godt på til og være absurde og.

Tony
Tony
Svar til  Kim Andreassen
2 år siden

T

Steinar
Steinar
2 år siden

Maks provoserende!

Inge
Inge
2 år siden

Galskap i Sverige. Fullstendig ute av kontroll!
HMF loven i Sverige er til for at hvite skal holdes i sjakk, knebles, skremmes fra å yte motstand mot hvitt folkemord, mens fremmede får fritt frem.

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Har ikke ord…

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Helt sinnsykt at han kan si noe sånt og ikke bli straffet.

Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Dette bør vel få selv de mest tilbakestående til å rynke litt på nesen og klø seg i hodet.

Ewald Albert Stieber
Ewald Albert Stieber
2 år siden

Har denne berikeren ikke oppfylt Straffelovens § om folkemordet?
I det minste som oppfordring til folkemord?

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Folkemord

Grim
2 år siden

Dette er vel fredet vilt da det er snakk om de som styrer gatene i Sverige

White Proud Person
White Proud Person
2 år siden

Det er da ikke bare HMF loven som her brytes. Dette er oppfordring til kriminelle handlinger, noe som i alle andre tilfeller ville vært straffeforfulgt. Kan se ut som svensk straffelovgivning ikke gjelder negre viss de ikke er den fornærmede

Martin
Martin
2 år siden

Loven «hets mot folkegruppe», er en lov som er til for å undertrykke etniske svensker (europeere).

JudasGarSviker
JudasGarSviker
2 år siden

I et friskt samfunn hadde denne negeren umiddelbart blitt henrettet.

trackback
2 år siden

[…] også: Sverige: Ikke «hatprat» å mane til drap på svensker FILM: Universitetsprofessor krever hvitt folkemord Den jødiske kulturmarxisten Noel Ignatiev er […]