Hjem Nyheter Globalt Twitter slår tilbake mot Elon Musk

Twitter slår tilbake mot Elon Musk

0

ØKONOMI Twitter slår nå tilbake mot Elon Musks forsøk på å kansellere kjøpet av Twitter. I et brev til Musks advokater skriver IT-giganten at Musks handlinger både er «ugyldige» og «feilaktige».

Elon Musk. Foto: Duncan.Hull (CC BY-SA 4.0).

Tesla-gründeren Elon Musk annonserte nylig på Twitter at han kansellerer kjøpet av den sosiale mediegiganten, som han skulle betale 44 milliarder dollar for.

Ifølge Musks advokater har ikke Twitter lyktes med å gi Musk tilfredsstillende informasjon om antall «bots» på plattformen og at man derfor har rett til å avbryte kjøpsavtalen. Twitter har rapportert at plattformen består av rundt fem prosent «bots» og falske brukere, men Musk mistenker at det er nærmere 20 prosent.

En stor del av Twitters inntekter kommer fra annonser, hvilket er anledningen til at Musk har krevd å få utlevert rett informasjon. Men eksperter har tidligere hevdet at et eksakt tall ikke er så lett å få frem som Elon Musk ser ut til å tro.

Twitters advokater har nå svart på brevet fra Musks advokater og bestrider forsøket på å avbryte kjøpet, melder Breitbart. Samtidig har Twitters styre ansatt toppadvokatfirmaene Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP og forventes å saksøke Musk for avtalebrudd om kort tid.

Ifølge Twitter er Musks motiver for å avslutte kjøpet både «ugyldige og ukorrekte». «Twitter har ikke brutt noen av sine forpliktelser i henhold til avtalen», heter det i brevet signert av Twitters sjefsadvokat William Savitt.

Brevet fortsetter:

Slik man tidligere har gjort, vil Twitter fortsette med å gi den informasjon som med rimelighet begjæres av Mr. Musk i henhold til avtalen, samt ta de nødvendige skritt for å avslutte transaksjonen.

[…]

Twitter forbeholder seg alle kontraktsmessige, juridiske og andre rettigheter, inklusivt retten til å spesifikt gjennomdrive Musk-partens skyldigheter i henhold til avtalen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg