Hjem Nyheter Norden Venstreekstremister utførte attentat mot journalist i Sverige

Venstreekstremister utførte attentat mot journalist i Sverige

VENSTREEKSTREMISME Journalisten Christian Peterson ble i går kveld utsatt for nok et angrep fra den venstreekstreme gruppen AFA. Både kontoret og hjemmet hans ble vandalisert og hans 17 år gamle lillesøster fikk en røykgranat kastet inn på soverommet sitt.

Chistian Petersons lillesøster snakker med politiet etter angrepet. Foto: Privat.

I går kveld ble Exakt24-journalisten og Alternativ för Sverige-representanten Christian Peterson utsatt for nok et angrep fra den venstreekstreme gruppen AFA Göteborg. Peterson har blitt en spiker i kisten for venstresiden i Sverige etter å ha gjort flere avsløringer om venstreekstremister og nylig deltok han i gjennomgangen av den «antirasistiske» netthateren Henrik Johansson.

AFA har også flere ganger tidligere forsøkt å stoppe Petersons arbeid ved å angripe hans hjem og kontor. Det var etter et slikt angrep at politiet begynte å etterforske AFA-lederen Tor Alsén for involvering i angrepene mot Peterson, ettersom bilen til Alsén ble brukt som fluktbil på det tidspunktet AFA-medlemmene flyktet for livet etter at Peterson tok dem på fersken og jaget dem vekk med et balltre.

I midten av forrige måned valgte imidlertid politiet å legge ned etterforskningen mot Alsén, og han har også fått beskyttede personopplysninger. Avmaskerat var imidlertid i stand til å avsløre at han bor på Stataregatan 2 D lgh 1301.

Petersons kontor. Foto: Privat.

Attentatet i går kveld ble altså utført mindre enn en måned etter at politiet valgte å legge ned etterforskning for det tidligere angrepet. Angrepet ble også åpenbart koordinert da AFA slo til mot både Petersons hjem og hans kontor. Nordfront har vært i kontakt med Peterson for å få klarhet i hva som har skjedd.

Ble de to angrepene utført samtidig eller det ene kort tid etter det andre?

Det første angrepet ble utført mot mitt hjem klokken to om natten. Samtidig som politiet rykket ut til meg, rykket de også ut til studioet mitt. Da politiet forlot studioet, ble det utført et nytt angrep der, som jeg oppdaget da jeg dro dit etter først å ha svingt forbi hjemmet til Andreas Lindh for å se om han var involvert i angrepet på hjemmet mitt.

Hva gjorde venstreekstremistene ved kontoret ditt?

De hadde sprayet overalt på bygningen og skrev at jeg skulle forlate studioet, men det er ikke opp til venstreekstremister å bestemme.

Hvordan ble hjemmet ditt angrepet?

De kastet en stein gjennom vinduet og deretter en røykbombe inn i soverommet til lillesøsteren min. De skulle kaste inn to, men de mislyktes med en og den kom ikke inn.

Hvor gammel er din lillesøster?

Hun er 17 år.

Er hun politisk aktiv?

Nei, hun er ikke politisk aktiv. Hun er mest interessert i tekstil og mote.

Hva sier politiet om det som skjedde?

De tar dette veldig alvorlig og vil undersøke det og sier at jeg kanskje får beskyttet bolig nå.

Vil dette påvirke ditt journalistiske eller politiske engasjement, eller vil du fortsette å granske venstresiden?

Ja, det påvirker mye fordi vi nå vil behøve å granske venstreekstremister enda mer. Og personlig vil jeg måtte henge ut flere venstreekstremister.

Er det noe folk som ønsker å støtte arbeidet ditt kan gjøre?

Man kan Swishe meg for sanering på 0760891489, og så kan man også bli abonnent på Insikt24 som er en veldig bra nyhetsside etter min mening.