Hjem Nyheter Britisk baronesse: «Israel er dukkemesteren bak USAs utenrikspolitikk»

Britisk baronesse: «Israel er dukkemesteren bak USAs utenrikspolitikk»

JØDISK MAKT Den engelske baronessen Jenny Tonge krever av statsminister Boris Johnson at Storbritannias utenrikspolitikk ikke skal styres av Israel.

Baronesse Jenny Tonge fra Liverpool. Foto: Wikimedia Commons.

I en tale fremfor det britiske Overhuset uttalte den britiske parlamentarikeren og baronessen Jenny Tonge at Israel er «dukkemesteren» (eng.: puppet master) bak USAs utenrikspolitikk.

Jenny Tonge talte om viktigheten ved at Storbritannia skal ha full selvbestemmelse overfor egen utenrikspolitikk.

– Kan statsministeren [Boris Johnson] forsikre oss om at vi kommer til å agere eksakt så, og ikke la vårt land falle i skyggen av USA og dets dukkemester Israel?, spurte hun.

Tonges kollega i Overhuset, jøden Parry Mitchell, tok da ordet og svarte at Israel og dets behov er av høyeste prioritet, og dro attpåtil i kjent jødisk stil frem «holocaust»-kortet.

– Når den adelige baronesse Tonge ser den lidenskap som vi jøder har for Israel, det er fordi så mange flere av oss ville blitt reddet om Israel hadde eksistert før [2. verdenskrig]. Derfor er Israels sikkerhet viktig, sa Mitchell.

Etter debatten i Overhuset ble det startet et jødisk driv mot Jenny Tonge. Blant annet fordømte den amerikanske jødiske komiteen Tonges uttalelse:

Vi er sjokkerte over baronesse Tonges seneste antisemittiske kommentarer der hun beskriver Israel som USAs «dukkemester». Det lange register over hennes hets mot jøder har gang på gang vist at hun er helt uegnet til å sitte i det britiske Overhuset.

Også den jødiske lobbyorganisasjonen The Community Security Trust, som er en «non-profit» organisasjon, hang seg på drevet mot den britiske baronessen:

I motsetning til andre former for rasisme, slår antisemittismen «oppover», og ikke «nedover»: For jødene anklages for å bedrive ond og skjult maktutøvelse.

Avisen Jewish Journal skriver at Tonge, som tidligere var medlem av Liberaldemokratene, «ble suspendert fra sitt oppdrag i 2016 etter at hun deltok i en aktivitet i parlamentet hvor en taler sa at jødene var skyld i holocaust, samt likestilte Israel med terrororganisasjonen IS».

Tonge forlot partiet etter å ha blitt avstengt og fungerer for tiden som politisk uavhengig, skriver Jewish Journal.

I desember skrev Tonge på Facebook at «den pro-israelske lobbyen vant vårt allmenne valg gjennom å lyve om Jeremy Corbyn«. Hun henviste deretter til det pro-semittiske drevet mot Corbyn, med den hensikt å ødelegge hans innflytelsesrike støtte til boikottbevegelsen BDS – en bevegelse som oppfordrer til boikott av israelske varer og tjenester, som følge av den sionistiske skurkstatens ulovlige okkupasjon av palestinske landområder.

Jewish Journal påpeker for sine lesere at medlemmer i det britiske Overhuset ikke velges etter valg, men at det derimot er et medlemskap som tildeles avhengig av samfunnstilhørighet, eller offisiell virksomhet.

Hverken den jødiske avisen Jewish Journal, eller den ikke-valgte jødiske representanten for det britiske Overhuset, Parry Mitchell, har valgt å kommentere det faktum at det fantes like mange jøder etter 2. verdenskrig, som før 2. verdenskrig, i følge jødenes egne folketellinger.

Les også:
FILM: Hvordan Israel-lobbyen kontrollerer USA
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
Nigel Farage peker ut den jødiske lobbyen: «De har umåtelig stor makt i USA»
Dokumentar: Den jødiske lobbyen i USA
Prins Charles: – Håper en amerikansk president tar seg av den jødiske lobbyen
Sionisme