Hjem Nyheter Kvinne halshugget inne på politistasjon i Frankrike

Kvinne halshugget inne på politistasjon i Frankrike

4

FLERKULTUR En sivilt ansatt kvinne, på en politistasjon i den franske bykommunen Rambouillet, ble fredag halshugget av en araber. Araberen skal ha ropt «Allahu akbar» da han drepte kvinnen og gjerningen etterforskes nå som terrorhandling.

Kvinnelig sivil politiansatt ble fredag halshugget inne på politistasjon i Frankrike. Foto: Bertrand Guay/AFP via Getty Images

Fredag den 23. april skal «Stephanie», en 49-årig fransk kvinne, ha blitt halshugget inne på en politistasjon i Rambouillet, en bykommune utenfor Paris. Stephanie var tobarnsmor og sivilarbeider i det føderale politiet og ble drept i arbeidstiden av en 36-årig tunisier.

Gjerningsmannen med opprinnelse fra det nordafrikanske landet Tunisia hadde oppholdt seg i Frankrike som illegal innvandrer siden 2009, før han i 2020 hadde fått tildelt statsborgerskap, ifølge dommer.

Tunisieren ble skutt av politibetjenter inne på stasjonen og døde på stedet.

Tre personer skal i ettertid ha blitt arrestert som et ledd i etterforskingen for å avdekke om drapsmannen hadde tilknytning til noen grupper.

Ugjerningen utredes ifølge franske myndigheter som en terrorhandling, av flere grunner: For at den mistenkte gjerningsmannen hadde spanet på politistasjonen i forveien, med tanke på at han brukte en kniv mot offerets hals, på grunn av «kommentarene» som gjerningsmannen skal ha ropt i forbindelse med handlingen og for å ha angrepet offentlig tjenesteperson.

Senere på fredag skrev Frankrikes president Emmanuel Macron på Twitter at Frankrike ikke kommer til å vike seg «i kampen mot islamistisk terror».

Marine Le Pen, partileder for det høyrepopulistiske Rassemblement National (Nasjonal Samling, tidligere Front National), mente at det var sjokkerende at den mistenkte gjerningsmannen hadde kommet til Frankrike illegalt og senere oppholdt seg i landet i drygt ti år før han fikk statsborgerskap.

Le Pen mener at samtlige illegale innvandrere bør deporteres og at det franske folket er lei vold og kriminalitet.

Les også:
Lærer halshugget i Paris etter å ha vist elever en karikatur-tegning av Mohammed
Nordiske kvinner halshugget i Marokko – islamister arrestert

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11(@hans-simon)
9 måneder siden

Berikelsen, i dette tilfellet blodig, tar ikke slutt før alle muslimer har forlatt våre land, frivillig eller tvunget(det blir nok det siste). Det er ikke kebab som beriker oss, selv om den smaker godt. Og våre politikere, som iverksatte invasjonen eller ivrig applauderte den, kan gråte offentlig og kalle det terror, men de er ansvarlige og vil få merke folkets vrede, en vakker dag. Den bør komme snart, imo.

Roar
Roar
8 måneder siden

Slik blir hverdagen med et flerkulturelt samfunn. Det har aldri fungert, og vil aldri fungere, og bør heller ikke fungere.

Viktor
Viktor
8 måneder siden

Ble hun halshugget, eller ble hun knivstukket til døde? Ganske stor forskjell der, om enn ikke i det endelige resultatet. Har du dekning for å si at hun ble halshugget?

Heimdal
Heimdal(@heimdal)
Svar til  Viktor
8 måneder siden

«The 49-year-old woman, an administrative assistant who was returning from a lunch break, was stabbed in the throat twice…»
Går da under det å halshogge noen det.
Kilde:
https://www.theguardian.com/world/2021/apr/23/french-police-officer-killed-in-knife-attack-at-police-station-near-paris