Hjem Nyheter Norden «Moderne kunst»: Marina Abramović stiller ut i Stockholm

«Moderne kunst»: Marina Abramović stiller ut i Stockholm

11

DEKADANSE «Kunstneren» Marina Abramović, også kjent fra Pizzagate-skandalen, stiller nå ut på Moderna museet i Stockholm. En del av utstillingen består av en mann som ligger på gulvet og skriker uavbrutt.

Den såkalte performance-kunsteren Marina Abramović stiller nå ut på Moderna museet i Stockholm. Abramović var en av de som ble omtalt under Pizzagate-skandalen, da hennes navn dukket opp i en lekket e-post fra henne til Hillary Clintons tidligere kampanjesjef, John Podesta, og hans bror Tony Podesta.

LES OGSÅ: Intervju med «Reality Calls»

I e-posten skriver hun at hun ser fram til at brødrene skal komme til henne og delta på en såkalt spirit cooking-middag, som er et «kunstverk» utformet som et slags satanisk ritual. Kryptiske meldinger skrevet i blod på veggene, samt fortæring av blod, urin og sperma – er noe av det som foregår på slike «middager».

Utstillingen i Stockholm går under navnet «The Cleaner» og inneholder 120 av hennes mest kjente performance-verk fra de siste 50 årene. Fredag ble verket «Freeing the Voice» gjennomført. Dette bestod av en mann som lå på gulvet og skrek uavbrutt i over to timer.

I 1975 i Østerrike gjennomførte hun et «kunstverk» som bestod i å drikke en liter vin, spise en kilo honning og skjære et pentagram på magen med et barberblad. Andre såkalte kunstverk inneholder alt i fra kannibalisme til selvskading

Abramović er opprinnelig fra Serbia og ble inntil nylig beskrevet som jødisk i hovedartikkelen om henne på Wikipedia (på engelsk). Informasjonen finnes dog fortsatt tilgjengelig på en del andre språk, deriblant dansk.

I dag bor Abramović i New York hvor hun har sitt eget institutt i Hudson. På instituttet underviser hun blant annet i sin egen «treningsform», kalt Abramović-metoden.

Nedenfor kan man se en video av Lady Gaga demonstrere «treningsformen»:

Kilder:
Tok abort tre ganger
Konst på Moderna museet

11
Delta i debatten

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om