Hjem Nyheter Netanyahu om fremtidig palestinsk selvstyre: «Glem det Biden!»

Netanyahu om fremtidig palestinsk selvstyre: «Glem det Biden!»

PALESTINAKONFLIKTEN Den israelske statsministeren avviser den amerikanske presidentens siste forslag om et gjenopprettet palestinsk felles selvstyre for Vestbredden og Gaza.

Okkupasjonsmaktens statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: U.S. Department of State from United States, Public domain, via Wikimedia Commons.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde på lørdag med all tydelighet sin motstand mot et forslag fra USAs president Joe Biden, om å «gi tilbake kontrollen over Gaza til de palestinske myndighetene (PA) når Hamas er fjernet og utslettet».

Lørdag morgen publiserte Biden en kommentar i Washington Post der han uttrykker sin uforbeholdne støtte til Israel og samtidig sammenstiller «den israelske saken» med «den ukrainske saken» og plasserer Hamas og Russland videre i samme kategori som «fiender av USA».

Biden gjentok også sin støtte til en «tostatsløsning» som det eneste svaret på konflikten, og la til:

Mens vi streber etter fred, bør Gaza og Vestbredden gjenforenes under en enkelt styringsstruktur, til syvende og sist under en revitalisert palestinsk myndighet, mens vi alle jobber mot en tostatsløsning.

Netanyahu avviste imidlertid denne ideen umiddelbart og ettertrykkelig.

Det var på en pressekonferanse lørdag kveld at okkupasjonsmaktens statsministeren tydeliggjorde sitt syn på den amerikanske presidentens fremtidsvisjoner og samtidig tydeliggjorde graden av respekt for ham som rådgiver:

I Gaza, etter utslettelsen av Hamas, og i lang tid etterpå, kommer det ikke til å finnes noe regime som oppmuntrer til terror, som lærer bort terror, som finansierer terror – og som også indoktrinerer befolkningen til ødeleggelse av Israel og drap på jøder det kommer ikke til å eksistere noe slikt.

Den palestinske myndigheten PA styrte Gaza fra 1994 til 2007, og ble erstattet av Hamas.