Hjem Nyheter Polsk utenriksminister: «NATO-tropper allerede på plass i Ukraina»

Polsk utenriksminister: «NATO-tropper allerede på plass i Ukraina»

UKRAINA Den polske utenriksministeren Radoslaw Sikorski fortalte under en konferanse på fredag at det allerede befinner seg NATO-tropper i Ukraina.

Radoslaw Sikorski og illustrasjonsfoto soldater. Foto: Martin Lahousse, CC BY-SA 3.0 og Spc. Elliott Banks, U.S. Army, Public domain, via Wikimedia Commons.

På en konferanse for Polens 25-årsjubileum for medlemskap i NATO, på fredag, forteller den polske utenriksministeren Radislaw Sikorski at NATO-tropper allerede er på plass i Ukraina. Dette skriver Kyiv post.

Hvilke land det er som har sendt tropper vil han derimot ikke fortelle, men han takker dem likevel for deres innsats. Han forteller følgende:

– NATO-soldater er allerede til stede i Ukraina. Og jeg vil gjerne takke ambassadørene til de landene som har tatt den risikoen. Disse landene vet hvem de er, men jeg kan ikke røpe dem. I motsetning til andre politikere vil jeg ikke liste opp de landene, sier Sikorski.

Som respons på uttalelsen sier Maria Zakharova, talsmann for det russiske utenriksdepartementet, at polens tilståelse innebærer at det blir helt meningsløst for NATO å nekte sin direkte militære innblanding i krigen.

Vladimir Putins talsmann, Dmitry Peskov, har tidligere advart NATO om å sende soldater til Ukraina:

– En konflikt mellom Russland og NATO vil være uunngåelig dersom vestlige tropper sendes til Ukraina, fortalte Dimitrij tidligere i år.

For mindre enn to måneder siden uttalte også Frankrikes president, Emanuel Macron, at det ikke er utelukket å sende franske tropper til Ukraina. Det er ikke bekreftet at Frankrike er et av landende som har tropper på plass i Ukraina.