Hjem Nyheter Europa Russland truer Sverige og Finland – igjen

Russland truer Sverige og Finland – igjen

2

FORSVARSPOLITIKK Det russiske utenriksdepartementet advarer om «gjengjeldelsestiltak» om Sverige og Finland går med i NATO.

Kreml, Moskva. Foto: Pavel Kazachkov, (CC BY 2.0).

Russland har tidligere rettet advarsler mot Sverige og Finland om at de skulle «vedta militærtekniske tiltak» om noen av de to landene gikk med i NATO.

I et intervju med det russiske nyhetsbyrået Interfax klargjør Sergej Beljajev, høyt oppsatt tjenestemann ved det russiske utenriksdepartementet, at advarselen fortsatt gjelder.

– Det er åpenbart at Finlands og Sveriges anslutning til NATO, som i første hånd er en militær organisasjon, skulle få alvorlige militære og politiske konsekvenser som krever at man reviderer hele skalaen av relasjonen til disse landene og vedtar gjengjeldelsestiltak», sier Beljajev.

Han beskriver Finland og Sveriges alliansefrihet som «en viktig faktor for å sikre sikkerhet og stabilitet i Nord-Europa og det europeiske kontinentet generelt».

Han poengterer dog at Russland holder de to nabolandene under oppsikt, ettersom begge har et tett samarbeid med NATO og deltar i krigsalliansens øvelser, noe som skjer stadig nærmere Russlands grenser, sier han.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson uttalte tidligere i uken at NATO-medlemskap ikke skulle være aktuelt for Sverige. Derimot er det en omfattende debatt om NATO-medlemskap i både Sverige og Finland.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Ikke overraskende at Russland kommer med advarsler til Finland og Sverige i en situasjon der landets overlevelse står på spill overfor globalistene i EU og USA, som ser for seg at denne ene stormakten skal falle, for så å prøve det samme mot Kina, og dernest Iran(?). I mellomtiden skal opinionen «primes» til hat mot Putin og Russland, og til sympati med Ukraina(forståelig nok), som blir brukt som brekkstang, med store ødeleggelser og lidelser for folket. Og imens sendes de ukrainske jødene til Israel.. Også menn i stridende alder.

Viktor
Viktor
2 måneder siden

Hvorfor er nå angivelig så mange i Finland og Sverige ivrige på å gjøre også sine land til atombombemål, slik politkerpakket nå grundig har gjort norge til atombombemål dersom det blir storkrig?