Hjem Nyheter Norden Södertörn tingrett utreder meddommer for uegnethet – risikerer avskjed

Södertörn tingrett utreder meddommer for uegnethet – risikerer avskjed

1

SVERIGE Meddommer Elisabeth Norberg utredes nå av Södertörn tingrett etter at hun har skrevet et antall kommentarer på Facebook angående en pågående sak mot Joakim Lamotte.

Elisabeth Norberg postet et antall kommentarer på Facebook angående Joakim Lamottes pågående rettssak mot netthatsgranskeren og Tomas Åberg.

Flere har anmeldt hendelsen til Södertörn tingrett. Twitterbrukeren Kjell Böhlin har postet et brev på Twitter der Södertörn tingrett nå ber Norberg forklare seg. Hun har til den 19. august med å avgi sitt svar. Etter det kommer spørsmålet om hun skal suspenderes eller avskjediges. Ifølge Böhlin tilhører Norberg Miljöpartiet.

Brevet lyder som følger:

Du har av kommunestyret i din kommune blitt valgt til meddommer i Södertörn tingrett. Ifølge kap. 4 § 6 i rettergangsloven får som meddommer kun utpekes den som med hensyn til dømmekraft, selvstendighet, lovlydighet og øvrige omstendigheter er egnet for oppdraget.

Domstolen skal avskjedige en meddommer som ved å begå lovbrudd eller på annen måte har vist seg uegnet for oppdraget, kap. 4 § 8 i rettergangsloven.

Domstolen kan suspendere en meddommer fra tjenesteutøvelsen i opp til seks måneder om han eller hun er gjenstand for en sak om avskjed, er gjenstand for en forundersøkelse eller står under tiltale for et lovbrudd som ved fellende dom kan føre til avskjed, eller for øvrig utviser et oppførsel eller en tilstand som bedømmes å skade allmennhetens tiltro til rettskretsen.

Södertörn tingrett har fått inn et antall klager og anmeldelser mot deg som uegnet som meddommer på grunn av et antall kommentarer du har skrevet på Facebook. Kommentarene har dreid seg om en rettssak ved Göteborg tingrett og har hatt følgende innhold:

— Definitivt. Funderte akkurat på om jeg ville kunne tjenestegjøre i den saken. Trolig ikke, ettersom jeg har nokså bestemte meninger om «vår kjære» Lamotte.

— Kanskje kan jeg ta fri fra jobben og begjære erstatning fra Södertörn tingrett der jeg er meddommer. Man burde vel kunne få dra på studiebesøk…

På bakgrunn av de angitte opplysningene har spørsmålet oppstått om du på grunn av uegnethet skal avskjediges fra oppdraget som meddommer.

Du forelegges å senest den 19. august 2020 komme med en uttalelse angående dette.

Spørsmålet om din egnethet for oppdraget som meddommer, dvs. om du skal avskjediges eller suspenderes fra tjenesteutøvelse i en viss tid, kommer deretter til å prøves. Spørsmålet kan komme til å prøves selv om du ikke kommer med noen uttalelse.

Les også:
«Netthetsgranskeren» saksøker Joakim Lamotte for grov ærekrenkelse
Korrupt tingrett tror de kan tvinge motstanden til passivitet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
2 år siden

Vi kan vel stille spørsmålet om det er trygt å ha venstreorienterte i jobber som dette, og blant ambulanse, leger, sykehus, jobbe som brannmann, osv, ettersom de virker til å la sin politikk og meninger om folk farges av på sitt arbeid.