Hjem Nyheter Norge Tysk rorbuutleier hetset av antifascist(er)

Tysk rorbuutleier hetset av antifascist(er)

3

TYSKERHATET På Trøndelagskysten har en familie, som leier ut rorbuer, blitt utsatt for hets – fordi de er tysk.

I naturperlen Åfjord på Trøndelagskysten har en tysk familie drevet med utleie av rorbuer til både lokale innbyggere og turister i et tiår.

Denne opplevelsesnæringen ute i distriktene er populære og idylliske feriemål særlig for tilreisende turister, som består for det meste av tyske, baltiske og polske familier.

Den tyske familien har nå blitt utsatt for tyskerhat av åpenbart antifascistiske person(er), som har malt et stort hakekors med et rødt kryss over like ved en av deres rorbu.

Saken er omtalt i den lokale avisen Fosna-Folket.

Utleierne forteller de opplever dette som hets rettet både mot deres familie og tilreisende tyske turister, og mener noen prøver å stemple de som «nazister» fordi de er fra Tyskland.

Familien opplyser at de tidligere har gjort seg oppmerksom på en person som skal ha gjort vesen av seg foran et kamera, men at de den gangen ikke tok det så seriøst. Saken utredes nå av politiet.

Les også:
Hvorfor kom 9. april 1940? – Forord
Erna Solberg ber «tyskertøsene» om unnskyldning

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11(@hans-simon)
5 måneder siden

Det KAN jo ha vært en eller annen lokal pappskalle som har gjort dette, og som forveksler tysk med nazi, takket være langvarig hjernevask om det som hendte under 2.verdenskrig. I norske media(også i skolen), omtales tyskerne i Norge den gang påfallende ofte som «nazi», også helt vanlige soldater som gjorde tjeneste for den tyske vernemakten.

Heimdal
Heimdal(@heimdal)
Svar til  Proverbs 26:11
5 måneder siden

Virker mere gjennomført av germanskfiendtlige skikkelser, det kan også være godt voksne til og med seniorer, som er forbannet over at en tysk familie har etablert seg i området «deres» og vil markere sitt gammelmugne tyskerhat de vokste opp med og førte an, enn at det bare dreier seg om noen tilbakestående kaviarrød anti-hvit rasist fra ungdomsklubben.

Sist endret 5 måneder siden av Heimdal
Kim Larsen
Kim Larsen(@kim)
5 måneder siden

Noen har virkelig kjedet seg i sommer ja.

Hadde ikke gjort meg noe, det som erger meg mest er den dårlige jobben de har gjort. Hver hake skal være like lang. Så hva i alle dager skal det der forestille  😂