Hjem Nyheter Europa Den jødiske verdenskongressen ber Viktor Orbán innskrenke ytringsfriheten og pressefriheten

Den jødiske verdenskongressen ber Viktor Orbán innskrenke ytringsfriheten og pressefriheten

3

JØDISK MAKT Presidenten for Den jødiske verdenskongressen gråter ut over et satirebilde og har bedt Ungarns statsminister Viktor Orbán gi sin kraftigste fordømmelse.

Ronald Lauder, selverklært filantrop og leder av Den jødiske verdenskongressen.
Ronald Lauder, selverklært filantrop og leder av Den jødiske verdenskongressen.

Den ungarske avisen Figyelo publiserte forrige måned et bilde av jøden Andras Heisler, president for Føderasjonen for ungarske jødiske samfunn (Mazsihisz), omgitt av penger. Årsaken til at avisen valgte det omtalte bildet skal være at Heisler anklages for uregelmessigheter i et regnskap knyttet til en skattefinansiert renovering av en jødisk synagoge i Budapest.

Avisen Figyelo med bilde av jøden Andras Heisler, omgitt av penger.
Avisen Figyelo med bilde av jøden Andras Heisler, omgitt av penger.

Den selverklærte filantropen Ronald Lauder, president for Den jødiske verdenskongressen, anser bildet for å være antisemittisk og har av den anledning sendt et klagebrev til Ungarns statsminister Viktor Orbán der han ber ham fordømme bildet på det sterkeste. Statsministeren derimot har ikke tenkt å etterkomme kravet til Den jødiske verdenskongressen.

– Jeg er overrasket over at du ber meg om å begrense ytringsfriheten og pressefriheten. Til tross for all respekt for deg, kan jeg ikke imøtekomme en slik forespørsel, skriver Viktor Orbàn tilbake i et brev til Lauder.

Det omtalte bildet skal også ha nådd Israel. Den israelske statsministerens diplomatiske rådgivere skal ha kontaktet Ungarns ambassadør og bedt Ungarn fordømme det de anser være antisemittisme i den ungarske debatt.

Les også:
Jødiske ledere avla Siv Jensen besøk
Nigel Farage peker ut den jødiske lobbyen: «De har umåtelig stor makt i USA»
Prins Charles: – Håper en amerikansk president tar seg av den jødiske lobbyen
Svensk journalist kritiserer Bonniers sensurkampanje
Israel og Facebook samarbeider om sensur

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Johan G
Johan G
4 år siden

Stakkars jøder, huff, de stakkars jøder. Nå gråter de igjen.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Jøder og penger.. Henger ikke det sammen? Til og med superjøden Karl Marx skrev vel at pengene er jødenes gud? Dvs ser de ikke på seg selv som guddommelige, av et helt annet «stoff» enn oss goyim, som jo er dyr(cattle), i menneskedrakt? Og som har som eneste oppgave og eksistensberettigelse å tjene jødene? Som dessverre mange goyim gjør, vel vitende og delvis uvitende om det. «Good goyim», eller shabbat goy, som de da kalles…

trackback
11 måneder siden

[…] tale» skal anmeldesAVSLØRING: Jødiske PayPal bedriver systematisk rasisme mot hvite menneskerDen jødiske verdenskongressen ber Viktor Orbán innskrenke ytringsfriheten og pressefrihetenSvensk journalist kritiserer Bonniers sensurkampanjeErvin Kohn vil innføre diktatur i demokratiets […]