Hjem Nyheter Globalt Facebook tar patent på teknologi som kan aktivere mikrofonen i din mobiltelefon

Facebook tar patent på teknologi som kan aktivere mikrofonen i din mobiltelefon

OVERVÅKNINGSSAMFUNNET Facebook har tatt patent på en teknologi som kan aktivere mikrofonen i din mobiltelefon. Gjennom å gjemme uhørlige lydfiler i reklamefilmer kan Facebook aktivere mikrofonen i din mobiltelefon.

Foto: CC public domain

Jødiske Facebook har tatt patent på en teknologi som kalles «broadcast content view analysis based on ambient audio recording». Teknologi gjør det mulig for Facebook å aktivere mikrofonen i din mobiltelefon.

Teknologi fungerer ved at lydfiler finnes gjemt i eksempelvis TV-reklamer. Lyden i disse lydfiler har en såpass høy frekvens at mennesker ikke kan høre den, men mobiltelefonen din registrerer og reagerer på lyden. Når din mobiltelefon registrerer lyden så aktiveres mobiltelefonens mikrofon og begynner å spille inn lyder i din omgivelse.

Facebook vil med dette kunne spille inn dine private samtaler, hva du ser på TV, eller dem du omgås med. I patenten unnskyldes en slik alvorlig overvåkning med at «dette bare brukes til å hjelpe annonsører med å se statistikk om annonsene sine».

Les også:
Facebook bygger inn hemmelige sporingskoder i bilder
Facebook stenger kontoer etter direktiv fra Israel
Israel og Facebook samarbeider om sensur
Facebook innfører strengere sensur
Facebook skjerper sensuren – «desinformasjon» om COVID-19 byttes ut med «korrekt informasjon»
Zuckerberg: Vi samler inn data om utenforstående