Hjem Nyheter Europa Kristne organisasjoner ville hjelpe homoseksuelle – mister sine bankkontoer

Kristne organisasjoner ville hjelpe homoseksuelle – mister sine bankkontoer

0

STORBRITANNIA Storbanken Barclays Bank stenger ned to kristne organisasjoners bankkontoer på grunn av at de tilbyr hjelp til homoseksuelle.

Foto: Håkan Dahlström/CC BY 2.0.

CIT, med sete i Nord-Irland, er en ideell kristen organisasjon som blant annet tilbyr støtte til menn og kvinner som frivillig søker hjelp for uønsket seksuell legning. Ifølge Mike Davidson, administrerende direktør for CIT, er uttrykket «konverteringsterapi» opprinnelig en nedsettende, påtvunget term, myntet av en amerikansk homoaktivist. Støttetilbudet gis uten tvang og tilbys kun til personer som selv søker det.

I begynnelsen av juli ble Barclays Bank utsatt for en samordnet kampanje på sosiale medier, først og fremst Twitter, der man krevde at banken skulle avslutte CITs bankkonto. Man krevde også at banken skulle stenge ned International Federation for Therapeutic and Counselling Choices (IFTCC) konto. IFTCC tilbyr, samme som CIT, samtaleterapi til personer som vil bearbeide uønsket tiltrekning til personer av samme kjønn.

Foruten trakasseringer på sosiale medier har CIT også fått truende telefoner og e-poster. I en beskjed skrev noen at vedkommende håpet på at familiemedlemmer til medlemmer i den kristne organisasjonen ble voldtatt og drept.

Banken Barclays gir nå etter for mobbens angrep og gir beskjed til CIT at deres bankkonto skal stenges innen to måneder. Også IFTCC har fått samme beskjed, rapporterer den kristne interesseorganisasjonen Christian Concern i en presseopplysning. CIT har fra før også blitt sensurert på Facebook og Instagram. Også Mailchimp og PayPal har avsluttet organisasjonens konto.

Andrea Williams, lederen for Christian Concern, advarer om at beslutningen er illevarslende om det viser seg å bli retningslinjen for fremtiden.

«Om det er CIT først, så kommer kirker deretter», sier Williams i en presseopplysning.

«Vi påkaller regjeringen om å sette en stopp for denne typen av mobbstyre og forsikre bibeltroende kristne organisasjoners rett til å yte tjenestetilbud uten slik intolerant diskriminering», fortsetter Williams.

Den britiske regjeringen er derimot ikke imøtekommende til de kristne organisasjonenes krav på grunnleggende borgerlige rettigheter, og har istedet utlovet å arbeide for å stoppe såkalt «konverteringsterapi».

Fra før er det fremfor alt pro-hvite organisasjoner og aktører som har blitt rammet av diskriminering fra banker. Både i Sverige og Norge har blant annet Nordfront og Den Nordiske Motstandsbevegelsen mistet sine kontoer i samtlige banker, og nylig har også USA-baserte Red Ice blitt rammet.

I 2014 var Barclays Bank en av flere storbanker som måtte bøte ett milliardbeløp etter at de ble tatt i å ha rigget flere store valutakurser og hatt kartell-lignende samarbeid. I 2018 måtte Barclays Banks administrerende direktør Jes Staley bøte tilsvarende 7,7 millioner kroner, etter at han hadde forsøkt å anvende bankens sikkerhetsavdeling for å identifisere en anonym varsler som offentlig fortalte om uregelmessigheter i banken, og da spesielt forhold rundt direktør Staley selv.

Les også:
Nordea samarbeider med islamister og venstreekstremister
Motstandsbevegelsen går til motangrep mot bankene!
Oppdatering om motangrepet mot bankene
Banktrakasseriene mot Motstandsbevegelsen
Banken stiller seg bak mordbrann – stenger Nermans Swish og bankkonto
Le Pen og Front Nationals bankkonto ble sagt opp av bankene
Red Ice svartelistet av bankene