Hjem Nyheter Norden Rideskole fant ponni ihjelskutt i tidligere «utsatt område»

Rideskole fant ponni ihjelskutt i tidligere «utsatt område»

3

SVERIGE Bydelen Hageby i Norrköping ble i fjor tatt bort fra politiets liste over «utsatte områder». Men en rideskole i bydelen har likevel blitt rammet av flere påsatte branner, og i sommer fått en av sine ponnier ihjelskutt.

Den flerkulturelle bydelen Hageby i Norrköping ble i 2019 tatt bort fra politiets liste over såkalte utsatte områder.

— Det er bra at Hageby nå kan tas bort fra denne listen. Det viser at det arbeid som er gjort innen blant annet EST (Effektiv Samordning for Trygghet) har gjort stor nytte. Vi ser at for eksempel skoleresultatene har gått opp og at færre lovbrudd begås i Hageby. Vi er veldig takknemlige for det arbeidet politiet gjør, kommenterte kommunestyrets sosialdemokratiske ordfører i Norrköping, Lars Stjernkvist, dengang.

Og siden da har Hageby blant annet budt på somalieren Ahmed Dahir Mahamoud, som nylig ble dømt til 11 års fengsel etter å ha lurt en 9 år gammel jente med fra en bussholdeplass i bydelen for deretter å mishandle og voldta henne.

I sommer har også en rideskole i Hageby blitt rammet av et oppsiktsvekkende voldslovbrudd. Midt under en rideleir fant man nemlig en av sine ponnier skutt, rapporterer SVT.

En av jentene som deltok på leiren hørte et smell og oppdaget deretter at ponnien Bella var hardt skadd.

— En stalljente fortalte at de hadde sett en hest med blod på magen. Noen hadde skutt Bella, og kulen hadde gått så langt inn i buken at hun måtte avlives, forteller rideskolesjefen Lotta Jonsson til SVT.

Hendelsen har vekket sterke følelser på rideskolen, og til SVT vitner mange om sjokket over at noen kan ville skade en ponni.

— Jeg trodde først ikke at det var sant. Jeg fikk et sjokk. Bella har alltid vært her, så det at hun var borte føltes kjemperart, sier en hestepasser, stallvert og elev på Hageby rideklubb.

Men det er ikke første gang rideskolen rammes av kriminalitet i det flerkulturelle Hageby. Ifølge SVT har rideskolen eksempelvis blitt utsatt for flere påsatte branner.

— Iblant er man veldig lei seg og opprørt og iblant er man sint. Iblant blir man frustrert for at man ikke synes at det skjer så mye, sier Lotta Jonsson.

Til uken kommer representanter fra Norrköping kommune til å treffe rideklubben for å «diskutere sikkerheten». Det gjenstår å se om det er tilstrekkelig for at klubben og dens dyr skal få være i fred i fremtiden.

Les også:
Dyrevernorganisasjon: «Økning av dyreplageri i innvandrertette områder»
«Ungdommer» brukte ender som fotball
Katt steinet av tre menn i flerkulturelle Malmö
Hund voldtatt til døde i flyktningeleir

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Utrolig trist.

Nordens etniske befolkning har alltid hatt stor respekt for dyr.

Synd ikke pakket har det!

Robert
Robert
1 år siden

Dyremishandling har dessverre blitt hverdagskost i det flerkulturelle Norden. Vi ser hvordan muslimer mishandler dyr under deres religiøse høytid eid al-adha og vi se hvordan jødene torturerer dyr til døde gjennom kosherslakt. Hvorfor skulle dette opphøre bare fordi disse individer befinner seg i våre land? Hver sommer rapporter alternativ media om husdyr som blir mishandlet og drept, gårsdyr som blir voldtatt(!) og innvandrerungdom som morer seg med å torturere piggsvin til døde. Lav intelligenskvotient (IQ), korrelerer ofte med lav empati og dertil lav impulskontroll, dette kommer i tillegg til store kulturelle forskjeller, som gjør disse individer uforenlige i vårt samfunn.… Les mer »

Tom
Tom
1 år siden

Utrolig trist!
Vi hvite har en egen kontakt med dyr og naturen andre raser ikke har ! Denne kontakten stammer fra vår utrolige empati og spirituelle «bevisst eller ubevisst» kontakt med naturen rundt oss. Våre opprinnelige før (((kristne))) religioner er alle sterkt knyttet til naturen og med fokus på respekt for naturen.