Hjem Nyheter Abushi Shamse Kamal er siktet for drapsforsøket på 10 år gammel jente

Abushi Shamse Kamal er siktet for drapsforsøket på 10 år gammel jente

5

SVERIGE Det er nå tatt ut tiltale mot Abushi Shamse Kamal, som i juli var mistenkt for å ha overfalt og voldtatt en 10 år gammel jente i Skellefteå-bydelen Morö Backe. Nå er afrikaneren siktet for drapsforsøk og grov voldtekt av barn.

Til venstre: Abushi Shamse Kamal Høyre: Offeret på sykehus etter angrepet. Foto: Privat/Instagram Bakgrunn: Flashback.

Det var i juli i år at en forbipasserende fant en 10 år gammel jente naken og kvalt i et skogsområde i den flerkulturelle bydelen Morö Backe i Skellefteå, Sverige. Politiet gikk fort ut med at de mistenkte en «gutt under 15 år» for å ha stått bak den brutale handlingen, men under etterforskningen gikk mistankene om at den mistenkte kunne være eldre.

En medisinsk aldersvurdering etterspurt av påtalemyndigheten viste at afrikaneren Abushi Shamse Kamal var 15 år gammel på gjerningstidspunktet, noe foreldrene hans også innrømmet. Dette betyr at Kamal er i strafferettslig alder.

Lokalsamfunnets sinne mot Kamal og hans ugjerning førte til at politiet senere evakuerte Kamal fra fylket og plasserte han på hemmelig adresse, en avgjørelse som av lokalpolitiområdesjef Lars Westermark ble beskrevet som et «trygghetsskapende tiltak» for å beskytte gjerningsmannen. Senere ble han også LVU-plassert (Lov om omsorg for unge) på grunn av hans «oppførsel».

I løpet av etterforskningen har det kommet frem at han også kan knyttes til et annet overgrep mot en kvinne i Morö Backe, samt at skolen tidlig slo alarm om Kamals oppførsel overfor jenter og kvinner.

Nå er 15-åringen siktet ved Skellefteå tingrett for drapsforsøk og grov voldtekt av barn.

– Samlet sett mener jeg at etterforskningen viser at gutten har nådd strafferettslig alder. Derfor tas det nå ut tiltale for forbrytelsene, sier aktor Andreas Nyberg ved Aktoratet i Umeå, i en pressemelding.

Bevisene i saken består av vitneavhør, åstedsundersøkelser og sakkyndigrapporter. Den siktede afrikaneren har også gitt visse innrømmelser.

At Kamal er siktet for drapsforsøk og ikke grov vold, skyldes ifølge Nyberg den grove volden som ble brukt.

– Jeg mener at den tiltalte utsatte jenta for ekstraordinære lidelser og at han har utvist ekstraordinær hensynsløshet ved å angripe saksøker med grov vold. Det var kun på grunn av tilfeldige omstendigheter at forbrytelsen ikke ble fullført og at jenta ikke døde, sier aktor Andreas Nyberg, og fortsetter:

– Utover drapsforsøket, sikter jeg også gutten for grov voldtekt av barn. Forbrytelsen bør vurderes som grov fordi han i forbindelse med ugjerningen utøvde omfattende vold og har utvist særlig hensynsløshet og brutalitet, sier Andreas Nyberg i pressemeldingen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Holger
Holger
1 måned siden

You can take the DinduNuffin out of the jungle, but you cant take the jungle out of the DinduNuffin.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Har vi fått nok berikelse snart? Eller er dette «the new normal»? I USA begår svarte forbrytelser fort vekk, og politiet vender ryggen til pga frykt for å bli beskyldt for «rasisme». Har det blitt slik i Sverige og nå? Slagordet «around blacks, never relax», mister aldri sin aktualitet. Negre hører hjemme i Afrika.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
1 måned siden

Det oser mindreverdighet og lav IQ bare ved å se på bildet av misfosteret.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 måned siden

Han fortjener galgen!

trackback
1 måned siden

[…] Abushi Shamse Kamal er siktet for drapsforsøket på 10 år gammel jente […]