Hjem Nyheter Norden Jimmie Åkesson: «Sosialdemokratene er de ekte rasistene»

Jimmie Åkesson: «Sosialdemokratene er de ekte rasistene»

2

SVERIGEDEMOKRATENE For å vise at de er et antirasistisk midtparti gikk SD-lederen tidligere i uken ut og tok avstand fra Sveriges historie av raseforskning.

På torsdag var det 100 år siden Rasebiologiske instituttet i Uppsala ble grunnlagt. En som ikke feiret dette var Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson.

SD-lederen skriver i stedet i et innlegg på Facebook at den rasebevisste epoken er en «veldig mørk del av Sveriges historie» og legger ansvaret for den på Sosialdemokratene. Åkesson skriver videre at vi aldri får glemme Sveriges rasistiske fortid eller bedrive raseforskning i fremtiden.

Under Sosialdemokratisk ledelse, ble det i dag for eksakt 100 år siden tatt beslutningen å innrette Sveriges rasebiologiske institutt. Instituttet hadde hensikt å bygge opp en vitenskapelig grunn for «rasehygieniske tiltak», blant annet ved å utføre over 100 000 rasebiologiske undersøkelser.

Dette er en veldig mørk del av Sveriges historie – av Sosialdemokratenes historie. I dag synes de å tro at det ansvaret de hadde for 100 år siden kan godtgjøres og glemmes bort ved å beskylde andre for det kalde menneskesynet de [sic!] selv hadde da de innrettet instituttet.

Men vi kommer aldri å glemme. Vi får aldri glemme. Både av respekt for de som ble rammet av instituttets avskyelige eksperimenter og undersøkelser, men også for å sikkerstille at noe lignende aldri mer skjer.

Aldri mer skal Sosialdemokratene eller noe annet parti gis mulighet til å gjennomføre noe lignende. Vi må bekjempe det avskyelige menneskesynet som deler opp og graderer mennesker etter rase.

– Jimmie Åkesson på Facebook

Fredag svarte Fria Tider Åkessons innlegg med en treffende kommentar der avisen konstaterte at det Rasebiologiske instituttet var forut sin tid og fikk sine raseteorier bekreftet da forskere senere oppdaget DNA og kunne gjøre mer avanserte genetiske studier. At Åkesson går ut og tar avstand fra «rasisme» denne uken kan, foruten 100-årsjubileumet, også være koblet til at partiet nå tvinges åpne en utredning mot en ledende foretreder som blant annet anklages for å ha gjort gjeldende at «jøden er roten til alt ondt».

Det er heller ikke første gangen SD på en historieløs måte angriper Sosialdemokratene for å ha en «nazistisk fortid» bare for at partiet en gang i tiden var for et svensk Sverige med et friskt folk. Allerede i 2018 slapp SD ut en «dokumentar» som angrep Sosialdemokratene på denne måten.

Les også:
Sverigedemokraterna boikottet demonstrasjon mot «selvmordsavtalen»
Jimmie Åkesson synes at antallet innvandrere fra den tredje verden er ok
Sverige: SD stanser utvisning av afghansk pedofil – «tilpasset seg godt i Sverige»
Sverigedemokraterna krever at homoseksuelle skal få adoptere barn
Jimmie Åkesson på valgturné med afrikaner
Sverige på tredje plass i mottak av kvoteflyktninger – takket være SD-forslag
FILM: Ekte nasjonalisme vs falsk nasjonalisme
Kontrollert opposisjon

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
The goyim knows
The goyim knows
1 år siden

Jimmie Åkesson er en hoffnarr som prostituerer seg for shekels.

Haraldsson
Haraldsson
1 år siden

Åkesson er en globalist, han gir blanke faen i om svensker blir erstattet med afrikanere eller arabere, bare han selv får makt og et klapp på skulderen av (((Mr.Shekelstein))). Nasjonalister som støtter Åkesson og Sverigedemokraterna viser med dette at de må ha en særdeles liten intelligens som enda ikke har oppfattet hvor Åkesson vil.