Hjem Nyheter Medvedev vil sette dusør på hodene til NATO-soldater

Medvedev vil sette dusør på hodene til NATO-soldater

RUSSLAND Hvis NATO-soldater offisielt blir sendt til Ukraina, bør de bli et prioritert mål, ifølge den russiske toppolitikeren Dmitrij Medvedev. Tidligere har han truet med atomkrig i tilfelle en militær konfrontasjon mellom NATO og Russland.

Dmitrij Medvedev er nestleder i Russlands sikkerhetsråd og en av landets mest innflytelsesrike politikere. Foto. Government.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

De siste månedene har det vært diskutert om NATO-land kan sende soldater til Ukraina uten at krigsalliansen formelt deltar i krigen mot Russland. Dette har blitt avvist av Russlands president Vladimir Putin, som også har forsikret at for eksempel franske soldater vil bli sett på som fiendtlige styrker og vil bli angrepet uansett hvor de blir utplassert i Ukraina.

X skriver den russiske ekspresidenten Dmitrij Medvedev, som i dag er nestleder i Russlands sikkerhetsråd, at NATO-soldater i Ukraina ikke bare vil bli angrepet, men også bli sett på som prioriterte mål.

Ifølge Medvedev er NATO-lederne som prøver å selge ideen om at NATO-soldater i Ukraina er fullstendig harmløse «helt skamløse råskinn som tror hele verden er idioter». Russland vil se disse soldatene ikke bare som fiender, men også som «eliteavdelinger», eller «Hitlers SS-bødler», som Medvedev uttrykker det.

Medvedev mener også at Russland ikke har noen grunn til å ta NATO-soldater som fanger. I stedet vil han oppfordre de russiske soldatene til å gjøre alt for å ødelegge dem:

Det kan bare være en regel geldende disse fremmede lusene, som i motsetning til de uheldige ukrainerne ikke er tvunget til å gå i krig: Ta ingen fanger! Og for hver NATO-kriger som blir drept, sprengt eller brent, må den største belønningen utstedes. Og ikke gi kroppene tilbake. La de pårørende i utlandet lide.

Medvedev har tidligere truet med atomkrig dersom NATO forsøker å blande seg direkte inn i konflikten i Ukraina. I et innlegg på X i fjor forklarte han, at i en slik situasjon, har Russland «ikke noe annet valg» fordi NATOs militære styrke er «uforlignelig» og dermed utgjør en reell trussel mot Russlands eksistens. «Og dette er selve apokalypsen. Slutten på alt», skrev Medvedev.