Hjem Nyheter USA erkjenner: Vil forhindre bekjempelsen av terrorister i Syria

USA erkjenner: Vil forhindre bekjempelsen av terrorister i Syria

UTENRIKS Det amerikanske utenriksdepartementet erkjenner nå at deres mål er å forhindre bekjempelsen av islamistiske terrorister i Syria.

Det amerikanske utenriksdepartementets sendebud til Syria erkjenner nå at amerikanernes mål er å forhindre at Syria og Russland bekjemper islamistiske terrorister. USAs ambassadør James Jeffrey uttalte under en konferanse i Brussel at de ønsker å beskytte terroristene mot «russisk aggresjon».

Jeffrey legger til at den syriske regjeringen, med støtte fra Russland, er ute etter en militær seier i hele Syria.

«Vårt mål er å gjøre det vanskelig for dem, ved å bruke en rekke diplomatiske, militære og andre midler», uttalte Jeffrey om Syria og Russlands kamp mot terrorister.

Jeffrey truer også med at USA vil reagere voldsomt på alle gassangrep, som han mener er «en av Syrias favorittmetoder for å avansere». USA har tidligere påstått at den syriske regjeringen har vært ansvarlig for såkalte gassangrep mot sivilbefolkningen, noe USA har brukt som unnskyldning for å angripe Syria, før anklagen til og med er etterforsket.

Jeffrey sier at amerikanske soldater offisielt sett befinner seg i Syria for å bekjempe den Islamske staten, men i realiteten vokter de fleste oljefelt i landet. Han beskriver situasjonen som en komplikasjon for den syriske regjeringen.

Jeffrey og USAs ambassadør i Tyrkia, David Satterfield, møttes under møtet i Brussel for å diskutere hvordan USA og NATO kan hjelpe Tyrkia med å fremme sine interesser i Syria. Under møtet ble terroristgruppene omtalt som «opposisjon» mot den syriske regjeringen.

Den dominerende gruppe i provinsen Idlib er Hayat Tahrir al-Sham, en militant gruppe som har sin opprinnelse i den islamistiske terrorgruppen Al-Nusra. Denne gruppen valgte dog Jeffrey og Satterfield å ikke diskutere på møtet sitt.

Les også:
– USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)
SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS
Assad: Israel bombet Syria for å hjelpe jihadistene
Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister
Israel innrømmer å ha bevæpnet rebeller i Syria
FN bekrefter bånd mellom Israel og opprørere i Syria
BBC-produsent: Bildene fra «gassangrepet» i Syria var falske
Gutt fra «gassangrepsvideo» har det bra – innbyggere vitner om bløff
Ny falsk «gassangrepvideo» produsert av De hvite hjelmene
Amerikansk reporter finner ingen bevis for gassangrep i Syria
Russland: «Vi vil ikke tillate flere falskt flagg-angrep i Syria»